strama tyglar

Som statligt anställd har jag varit slarvig med att ha koll på min lön. Den har kommit varje månad och jag har tacksamt tagit emot, likaså från försäkringskassan när jag har varit sjukskriven. Vad jag inte hade koll på är att sjukavdrag görs en månad i efterskott på lönen. Lönebesked kommer via myndighetsposten och när jag öppnade det fick jag en obehaglig överraskning.

Det var tur att jag hade betalning för innestående semesterdagar och beredskapen på nyårsafton så det fanns någonting att dra pengarna ifrån men det räckte inte, resterande pengar dras nästa månad av beredskapslönen för januari. Vilken tur att jag jobbar extra, det var ingen liten summa som skulle betalas tillbaka!

Det var ingen bra start på dagen, min mage blev i uppror direkt. Nu väntar vi på våra pensioner och får börja med mer strama tyglar än vi tänkt.