Vinterdvala

Vi sover mycket, även Mats har fått en bra dygnsrytm och sover oftast upp till 9 timmar per natt. Jag sover ett par timmar framför TV:n eller paddan på kvällen och dessutom 7 timmar per natt. Jag tror att sömn är läkande och att om vi har möjlighet att anpassa oss till våra kroppar så behöver vi extra sömn under vintern.

Idag ser jag fram emot Stockholmsresan. Det är en befrielse att det känns tryggt att lämna Mats ensam hemma ett dygn. I mars blir han ensam 10 dagar då jag reser till Spanien.

Mats har blivit så mycket bättre på alla plan, han har svårt att se det själv. Tidigare behövde han stöd i att komma ihåg att ta medicin och mycket annat, idag får jag bita mig i tungan gång på gång för att inte lägga mig i för mycket. All hans kraft gick tidigare åt till att behålla lugnet och andas. Nu är gamla vanliga Mats tillbaka igen och det känns fantastiskt skönt!