Jobbig natt och uppdatering kl 15.00

Mats hade en av de bättre dagarna i går, han körde mig till läkaren, gick runt i affären och lagade mat. Klockan halv två väckte han mig eftersom han hade fått yrselanfall, mådde konstigt och var lite förvirrad och rädd. Ambulansen kom på 40 minuter och tog honom med sig. 30 minuter senare hade jag packat in hans saker, hundarna och mig i bilen och körde till akuten i Falun. Det var minus 16 grader, ingen trafik och jag är glad att vi har värmare i bilen så jag kunde lämna hundarna där.

Personalen hade tagit hand om honom direkt, hans blodtryck och syresättningen var för lågt. Läkaren tog prover, beställde röntgen och skrev in honom på hjärtavdelningen. Efter en timme körde jag hem igen med tanke på kylan och hundarna och att Mats var tryggt omhändertagen. Nu ligger han på avdelningen och försöker slumra. Jag har ätit frukost och ska också försöka slumra ett tag,  Jag har bara sovit 1,5 timme. Kl 13 är det besökstid och då hoppas jag att vi fått lite mer besked. Det här behövde vi inte just nu!

Jag kunde slumra  lite påmförmiddagen men ville iväg till Falun för att träffa Mats och överlämna det han behövde. Det akuta stadiet över, blodtrycket har stigit och han får syrgas. Vi behöver inte vara oroliga och när jag kom dit och fick träffa honom slog  den stora tröttheten till, jag har bara sovit 3 timmar det senaste dygnet,  Därför stannade jag bara en kort stund och är nu hemma igen.

Läkarna tror att Mats reagerat på utökad dos av en medicinerna och vill behålla honom för observation tills i morgon. Han var också trött men vid gott mod. Vi är trygga med att de är noggranna.