1 mars fredag kväll

Oooops, idag hände det igen!

Vi startade TV:n och började titta på skidstafetten då Mats hjärta stannade och jag fick trycka på alarmet och rusa ut efter hjälp. En hel tropp kom snabbt och gav honom hjärtmassage och en stöt och han blev snabbt återställd.

Han hade precis innan gjort en scanning av hjärtat och inte blivit uppkopplad på mätinstrument därefter, Nu kopplade de på mätinstrumenten och Mats fick smärtlindring för de ännu mer trasade revbenen. När läget var stabilt lämnade de oss men höll koll via instrumenten.

Vi fortsatte att titta på stafetten som nu var inne på andra sträckan. Vi var båda uppskakade efter hjärtstoppet och Mats sa att han var rädd för att somna och rädd för att dö. Jag var också skakad men kände mig trygg med att de höll koll via mätinstrumenten.

Plötsligt sa han att nu snurrar det och så fick han ytterligare ett hjärtstopp. Denna gång kom de innan jag hunnit resa mig från stolen och jag tänkte att nu är det slut och rusade ut i korridoren och blev omhändertagen av en sköterska. När jag lugnat mig lite ringde jag efter Joel. Klasse och Lasse ställde upp som chaufför och hundvakt igen. Det var skönt för oss alla när Joel kom.

Läkaren berättade att det inte alls var hopplöst, de är optimistiska och fortsätter hålla sig till planen med övergång till rätt medicinering men eftersom hjärtat är oroligt innan de nått dit ska de hitta ett sätt att hålla den lugnt. De funderade på att sätta en yttre pacemaker men det blev en hjärtlugnande medicin i stället. Fördelen med att det skedde en andra gång är att han var uppkopplad och de kunde se exakt vad som skett och därmed ge adekvat behandling.

Mats blev trött och lugn av mediciner och smärtlindring och somnade djupt. Joel och jag turades om att hålla honom i handen. Efter någon timme beslutade vi oss för att åka hem, Jag var utmattad och när Mats vaknade till tyckte han att det var ok att vi åkte. Jag känner mig trygg av att personalen har superkoll och de har lovat att ringa om det händer något.

Joel gör nu köttfärssås och jag tar en whisky. Jag kommer att somna tidigt i kväll.

Jag önskar att livet vore mindre spännande!