5 mars kl 13:00

Mats har haft en jobbig natt med mycket hosta och många toalettbesök. Det är ingen bra dag trots att hans värden blir bättre. Han har fått medicin via dropp som de kommer att ersätta med tabletter i kväll.

Jag kom tidigt för att vara med vid ronden som drog ut på tiden, de var här först 10.45. Just nu ska allt stabiliseras och på Mats fråga om hur länge han blir kvar svarade han att det handlade om veckor.

Jag har handlat mandariner, tabletter att suga på och dricka efter Mats önskemål och han åt en pytteportion till lunch. Nu slumrarde han en kort stund innan sköterskan kom med medicin.

Strax därefter kom 2 sköterskor från IVA för att svara på eventuella frågor och följa upp hur det gått. Det uppskattade vi båda och blev lite gråtmilda… De reagerade på att han inte har aptit och ville diskutera en handlingsplan med personalen på avdelningen. De kommer att kontakta oss igen om några månader.

jag kommer att sitta här en bra stund till så kan vi deppa ihop ett tag till.

Fotot visar utsikten från Mats rum.