13 mars: tidig morgon

Väcks av plogbilen, ute yr snön.

Läkaren kom vid 16:30 och programmerade Mats ICD. Han skrev därefter ut en låååång lista, som kan liknas med önskelistan till en tomte, innehållande Mats hjärtstaus. Huvudsyftet är att förhindra hjärtstopp men en pacemaker träder in när pulsen understiger 60. Efter 6-8 veckor ska den kontrolleras och ev trimmas.

Vi missade direktsändningen av skidskyttet och Hannas guldmedalj men tog igen det senare. Jag körde hem men fick stanna vid vägkanten en stund och vänta ut min ögonmigrän. Jag är i ganska dåligt skick just nu. Tur då att Elin var hemma och hade lagat supergod middag. Vi tittade sedan på skidskyttet och jag somnade gott i fåtöljen…

Idag ska jag på förmiddagen fixa lite här hemma inför Mats hemkomst, vilket troligtvis blir i morgon. Jag ska också ta med kläder och skor, de klippte sönder alla hans kläder vid hjärtstoppet.

Mats sms:ar att han sovit gott i natt. Jag har sovit lite oroligt.