Hårdbrödsmulor

16 december

Det bästa med pensioneringen är morgnarna. Doften av morgonkaffet, tända sterinljus och att höra och se dagen vakna. Känna lycka över att höra halv sjubussen köra iväg utan mig, njuta av kaffe och smörgåsar och irriteras av hårdbrödsmulor innanför morgonrocken. Det är livet!

Igår försökte jag mig på att göra en laxpudding, jag tycker att det är kul att laga mat igen och tar gärna över lite av matlagningen. Jag blev lite besviken men ska göra ett nytt försök med lite förbättringar. Mats tyckte att den var gos, vilket var det viktigaste. Det är inte lätt att laga mat åt honom, han klagar aldrig men är finsmakare på ett sätt som jag aldrig kommer att bli.

Vi hade en ide om att vi skulle göra lite eget julpynt men gav upp efter några försök. Vår uthållighet och tålamod är inte vad det varit…