Leda och kreativitet

17 februari

Kommande vecka har vi bara två saker inplanerade. Mats ska pumpa benen och den nya husbilen ska hämtas i Bålsta. Vi håller tummarna att blidvädret håller i sig så att det går bra att köra utan vinterdäck.

Jag har fått fantastiska barn och bonusbarn, haft bra jobb och arbetskamrater och fått ett överflöd av kärlek från barnen, familjen, vänner och mina män. När jag ser tillbaka på tiden som varit tycker jag att jag haft ett bra och berikande liv!
Livet har rullat på snabbt och för det mesta har jag tyckt att det blivit bättre och bättre ju äldre jag blivit. Vissa perioder har det varit dramatiskt och onödigt spännande, andra perioder lugnt och harmoniskt och praktiskt taget aldrig tråkigt. Under de jobbiga perioderna har jag gång på gång tänkt att jag aldrig ska klaga om jag får det tråkigt. Hellre det än spänning och ovisshet.

Först nu har jag tid och ork att landa och till och med ha tråkigt. Mina psoriasishänder hindrar mig fortfarande en del men numera är det nog mest min utmattning som är det största hindret. Jag har dålig uthållighet och tappar snabbt ork och lust. Det oroar mig inte men kan ibland vara påfrestande. Jag väntar och påminner mig om det som för mig är en viktig ”sanning”:

Ledan är kreativitetens moder!