Isolering

13 mars 2020
Ovanstående text är från 1918 eller 1919

Det skrivs och spekuleras om coronaviruset (covid-19). Jag tycker att vi får bra samhällsinformation och vet hur vi ska förhålla oss men det är svårt att förstå konsekvenserna. Det senaste dygnet har Tobias anställningsintervjuer blivit uppskjutna, Elins planerade studieresa med sina elever till Amsterdam är inställd, syster Karins planerade resa med Hurtigrutten är inställd, världskuppen i skidor och skidskytte har ställts in mm mm
Eftersom vi båda tillhör riskgruppen och Mats extra mycket, med både hjärt- lungsjukdom, tar vi för säkerhets skull till extra säkerhetsåtgärder tills vi vet mer, en frivillig isolering ifrån eventuella smittkällor. Frysen är sedan tidigare välfylld och igår handlade vi nödvändiga basvaror. Det enda som inte går att få tag på är mjölkpulver och handsprit.

Ett klokt inlägg i coronabruset

Tobias ska idag besluta sig för om han stannar eller reser till Stockholm i morgon. Jag hoppas att den värsta hysterin kring viruset lägger sig inom några veckor så att vi lättare kan få en insikt i hur vi ska förhålla oss.

Nu ska jag veckostäda och sedan ta helg.