Normalisering?

24 mars

Vi fortsätter mot en normalisering av våra liv och har krafter att rusta upp vårt kök. Den nya spisen kom på plats och vi invigde den fastän mycket kringarbete återstår. Vi gör arbetet i vår egen takt.

Diskmaskinen ska också på plats.

Det känns overkligt och svårt att ta in coronavirusets påverkan på världsläget. Sverige har nu över 2000 konstaterade smittade, 110 intensivvårdade varav 33 dödsfall, att jämföra med Italien där 59168 är smittade och 5476 döda. I Dalarna är 17 smittade varav 1 har dött.

I Stockholm förbereder man sig för en kulmen under denna eller nästa vecka. De har stoppat alla operationer och sjukvårdbesök som ej är akuta och bygger så många intensivvårdplatser de bara kan. Utöver det är diskussionen även fokuserad på den arbetslöshet och alla permitteringar som det inneburit. Hur ska vi klara oss ur detta?

Vi blir alltmer normaliserade medan omvärlden är så onormal som det bara går!

Några positiva inlägg på facebook:

Igår fick vi en ny remiss från Säters kommun angående miljöfarlig verksamhet på granntomten.

Högst upp ser man vattenverket nedanför vårt garage och vår husbil. Man skymtar också grinden in till huset. Till höger ser man vår grannes hus.