2020-03-25

Dagens coronasituation

I Dalarna är det idag 30 smittade varav 1 dödsfall, i Stockholm 959 smittade varav 16 ledde till dödsfall. Totalt idag på morgonen Är 2723 rapporterade smittade i Sverige och 36 av dem har avlidit. 144 av de smittade intensivvårdas.

Länk till Expressen: https://www.expressen.se/kultur/ide/svensk-somalierna-som-dog-i-corona-har-namn/

Här i Arkhyttan fortgår livet ungefär som vanligt. I måndags körde Mats själv till Falu lasarett för kontroll av sin ICD. De konstaterade att vid två tillfällen hade hans hjärtflimmer ökat utan att ICD:n hade behövt gripa in. Det var i november när han blev inlagd för förkylning/lungproblem och i januari. Vi antar att det då var en av Mats sämre dagar.
Igår var också en sämre dag, han hade problem med syresättningen. Vi tror att det kan vara en efterreaktion på några intensiva dagar med både sjukhusbesök och köksrenovering. Det är lätt att ta i lite för mycket…

Igår tog vi det därför extra lugnt och framåt kvällen mådde Mats bättre.

Den nya diskmaskinen, som är en nyare version av den förra, kom på plats. Skåpet ovanför ska fixas för att ge plats för micron och en hylla för köksredskap. Bakom diskbänken ska vi sätta en ny väggskiva och bänkskivan ska slipas innan den kommer på plats.

Jag kontaktade Säters kommun och de säger att de inte kan hitta de offentliga dokumenten från 2013 då samma firma ansökte om att bedriva miljöfarlig verksamhet på vår granntomt. Vi klurar på vårt remissvar och har en dialog med grannen som är värre drabbad än vi. Remisstiden går ut den 10 april.