Carpe Diem

30 mars

Igår slipade Mats bänkskivor och vi passade in köksbänkarna med spisen. Jag dammsög och röjde det värsta i kaoset och Mats gjorde gudomlig älgkalops till middag. Vi gjorde också en beställning hos IKEA som vi ska hämta via deras nya utomhusleverans mitt på dagen idag.

Aftonbladet
Expressen
Dalarnas Tidningar
DN

Vi följer utvecklingen i Sverige och världen. Här handlar det mycket om att övertyga svenskarna att inte resa till fjällen eller sommarstugorna i påsk. Att hjälpa till att inte sprida viruset och att följa de råd som återupprepas vid de dagliga presskonferenserna. Vi är glada att Tobias hann flytta hem från USA som nu är mycket hårt drabbad av viruset.

Vi befinner oss i en helt ny kollektiv situation. Mitt liv har ibland inneburit dramatiska och omvälvande situationer och det har lett förändrat förhållningssätt och livssituation. Nu har hela mänskligheten drabbats och förutom mitt eget agerande är jag beroende av hur alla andra agerar och reagerar. Ingen kan med säkerhet säga vad denna pandemi kommer att leda till. Det bästa jag kan göra är att se till att vi inte blir smittade och att ta var dag som den kommer. Carpe Diem gäller!

Vår köksrenovering kom lämpligt, vi fokuserar på ombyggnaden och sakta men säkert kommer vi få ett nytt och fräscht kök.
Jag försöker att inte tänka så långt framåt men det är kanske så att vi måste hålla oss isolerade ett år framåt och då kommer vår hemmiljö att vara så mycket viktigare framåt hösten och vintern. Genom husbilen har vi ändå en frihet. Det kan bli möjligt att resa och träffa barnen och släkten. Vi har allt med oss och kan sköta oss i husbilen och umgås utanför i friska luften. Vi kan också nyttja vår natur, fiska och göra utflykter.