Gudinge hamn

6 maj

Vi har gjort en husbilsutflykt tillsammans med Gerd, Klasse och Jonas. Gudinge hamn ligger vid östkusten i höjd med Tierp och de har en enkel ställplats nere i hamnen. En fantastiskt vacker hamn med några aktiva fiskare. I natt var det 3 husbilar och en husvagn uppställda där. Innan vi körde därifrån hade det kommit ytterligare tre husbilar och den fjärde var på väg dit.

Mats och jag kom dit först och vi hade en solig och skön eftermiddag. Jag tränade att kasta med det kastspö som Mats har ställt i ordning åt mig. Klasse och Mats testade också fiskelyckan utan framgång.

Varken Mats eller jag sov bra fastän sängarna är sköna, det blir så ibland, särskilt när allt är nytt. Dagen innan fastnade Maja med ett ben i ett snår och haltade illa, så vi lät henne följa med så att Tobias inte skulle behöva ta beslut om det skulle bli värre. Som tur var verkade hon mest ha blivit rädd och det var bara en lättare stukning, idag haltar hon inte alls.

Vi är mycket nöjda med bilen men hade lite krångel med att få igång kylskåpet på gas. Vi köpte in oss på en elplats för säkerhets skull och i morse fick vi igång gasen. Nu sköter den automatiskt omkoppling mellan el, gas och bilbatteri.
Det var en lyckad premiärtur och trevligt att ha sällskap även om vi höll oss på avstånd från varandra. Men som vanligt är det också skönt att komma hem igen.

Det var också skönt att glömma karantänlivet och coronaviruset en stund.