Myggbett och pensionärsliv

4 augusti
Igår fick jag årets första myggbett!

Igår kunde jag ändra fingeravtryckavläsaren på mobilen. Mina fingertoppar har börjat läka och efter flera års besvär är fingrar och naglar nästan återställda! Mats justering av medicineringen verkar fungera och han är mer i balans igen. Vi har hittat en vardagslunk som passar oss.
Mina första omtumlade pensionärsår har fördröjt insikten av effekterna att vara pensionerad. Att göra dagarna till sina egna och att kunna anpassa sig till dagsform och följa med i det som sker. Att ha tid att göra hushållssysslor utan olust eller press. Att ha tid att känna efter, att ha tid att återhämta sig, att ha tid att sova ut och att ha lust och orka ta tag i surdegar. Det är ett bra liv!

Igår var en ganska normal dag. Lugn frukost, telefon och chatt med Elin, hundrastning och matning, gemensam medicinsortering för Mats vecka och köttbullstillverkning för tre måltider. På eftermiddagen plockade jag hallon, tvättade, röjde i köket och kokade saft. Mats körde till Skedvi och handlade. Middag var köttbullar och på kvällen friterade Mats och Tobias camembert som vi avnjöt med hjortronsylt!

Jag möter nu en ny dag och vi ser fram emot att Åsa och Linus kommer hem i morgon kväll!