Oro

7 december

Strax efter klockan 7 blev Mats, utrustad med gasmask, upphämtad av taxi för att få skjuts till akademiska i Uppsala. Han ska på ett antal undersökningar innan han träffar läkaren och sedan bli hemskjutsad. Vi tror att han är hemma igen vid femtiden.
Vi fick damma av hans rullator så att han har något att sätta sig på och vila när han ska ta sig fram i alla långa sjukhuskorridorer. Det känns alltid lite oroligt vid läkarbesöken, hittar de något nytt, är Mats bättre eller sämre, kör taxichauffören försiktigt nog…

Det grå och slaskiga vädret fortsätter och är påfresande.
Igår såg vi de svenska skidskytarna ta medaljer igen. Både herrar och damer är duktiga.

På kvällen tog oron över Maja över. Hon har slutat att gnissla och gnälla men låg nästan hela dagen och sov. När det gick låg hon i knät på Mats eller hos mig. Hon åt och gick ut som vanligt men livsgnistan saknades. Vi belutade att rådfråga veterinären idag. Nu på morgonen har hon nästan varit som vanligt och jag avvaktar en stund för att se om hon kanske har piggnat på sig igen. Usch, det är oroligt…