Drömmar

18 februari

Den senaste tiden har mina nätter fyllts av drömmar, den ena mer fantasifull än den andra. Många människor, både kända och okända, har deltagit. Jag vaknar till och ligger vaken en stund och somnar om med nya fantastiska drömmar. De har inte varit mardrömmar men ofta lite jobbiga. Senast letade vi torra kläder till en person som hade trillat i havet när vi tittade på fallskärmshoppare. Åsa, en fd arbetskamrat, kom till undsättning med torra ” konsultkläder” (vad det nu är?). Jag skulle vilja komma ihåg vad de tidigare drömmarna handlade om. På grund av att jag vaknat ofta känns det inte som om jag sovit riktigt bra.

Igår körde vi till tippen med alla grovsopor som samlats sedan långt före jul. Det känns alltid lika skönt! Sverige tog en alpin silvermedalj men herrskidskyttarna hade en sämre dag.

Det klagas på Sveriges coronastrategi och enskilda personer i FHM har blivit dödshotade och behöver beskydd!

Våra demokratiska lagar har omöjliggjort en del av de kraftåtgärder andra länder kunnat göra och de tidigare politiska besluten om t ex äldrevården har gett ödesdigra konsekvenser.
Den tredje vågen och nya varianter/ mutationer hotar. Man tar därför fram tillfälliga pandemilagar för att kunna göra effektivare insatser.

Jag är övertygad om att man kunde ha gjort det annorlunda och bättre men vad hjälper det att gnälla? Pendemihanteringen är komplicerad och ny, man har tagit fram och korrigerar efterhand en strategi och situationen blir inte sämre om man följer den. Min insats blir att följa mitt sunda förnuft och den strategi de tagit fram, och ha tålamod att vänta! Hålla ut!