Husbilsliv

10 maj

Regnet öser ner på husbilstaket. Jag vaknar utsövd och Mats sover i sängen bredvid mig.

Igår hade Mats en riktigt dålig dag men var ändå pigg på att göra en husbilstur. Vi har valt ut ett antal platser inte alltför långt bort, då vi insett värdet i att bara komma iväg för att få nya intryck och se nya vyer.
Denna gång körde vi mot Övertänger, tog en fantastiskt god pizza i Enviken innan vi ställde oss på Tängerdalens camping och cafe’, en fin camping vid sjön Tängran med 12 platser. Vi möttes av en trevlig campingvärd och ett lätt duggregn som övergick till ihållande regn och höll på hela kvällen.

Att tillbringa en eftermiddag och kväll i husbilen går alldeles utmärkt. Mats kunde se sin mototsport, jag tecknade lite, spelade Sky med Elin och vi hade en mysig kväll i bilen. Matlagning funkar hur bra som helst. Vi har en bra fläkt, stort kylskåp och en frys. Vi har börjat få koll på det mesta, vi kan hålla värmen, surfa och klara oss utan el även om el är att föredra.

Förutom behovet av elscootern så att även Mats kan ta sig runt i omgivningarna har vi ännu inte fått ordning på vattentanken. Om vi fyller den mer än hälften rinner vattnet ut. Trots effektiv felsökning och rådfrågande har vi ännu inte löst var felet är. Vi fortsätter att felsöka men klarar oss rätt bra med halv tank.

Eventuellt fortsätter vi idag till Söderhamn och övernattar ytterligare en natt. På vägen hem planerar vi att titta på ytterligare några intressanta ställplatser. Hundarna har det bra hemma hos Tobias.
Det blir som det ska!