3 juni

När jag växte upp firades födelsedagarna tätt den här årstiden. Storasystrarna den 20 och 31 maj och sedan mamma den 3 juni. Pappa och jag spridde ut oss under året, han i november och jag i januari. Tankar på mamma och pappa finns där ständigt och med perspektiv känns de sista jobbiga åren de hade inte lika tunga. Det var tre-fyra år då de blev sämre och fick ett allt mer ovärdigt liv och jag tyckte att det var väldigt tungt. Minns första gången i mitt liv som de inte grattade mig på min födelsedag, det kändes väldigt konstigt. Många positiva minnen dyker upp men även frågor som aldrig kommer att få något svar. Jag är väldigt tacksam att just de var mina föräldrar!

Igår körde vi till Ornäs och träffade Elin på släktgården. Öjegården gör sig som allra bäst så här års. Blommande äppelträd och marken fylld av förgätmigej, min älsklingsbblomma!

Det var fint att träffa Elin en stund. Hon gör en kort arbetsresa för att förbereda utställningen i Falun i september. Hundarna var också med och Maja fick sig ett litet bad tillsammans med Elin.
Hon och Viktor, Åsa och Linus kommer att vara på släktgården en vecka senare i juni, då träffas vi igen.

Igår satt vi ute och åt kvällsmat. Premiär för i år!