Tidig väckning

6 juni

Klockan 5:20 blev vi abrupt väckta av en skatunge som tagit sig in på verandan men inte hittade ut. Hundarna skällde hysteriskt och nyvaken fumlade jag mig ut och öppnade dubbeldörrarna. Den tog sig ut men hundarna och jag klev upp, alldeles för tidigt och med alldeles för mycket hundenergi…

Några timmar senare upptäcker jag att det verkar bli ytterligare en underbar sommardag!

Igår åt vi en perfekt matjesillmiddag ute på uteplatsen på framsidan. Under helgerna är det betydligt lugnare trafik och går bra att sitta där.

Däremot har verksamheten på granntomten tydligen dragit igång så smått. Fast det var lördag var de där och körde med en traktor under en dryg timme under eftermiddagen. Jag noterar nu de tider de jobbar där och vi ska även börja mäta ljudstyrkan.
Vår granne har överklagat länsstyrelsens beslut att bevilja verksamheten. Vi har lagt av, vi orkar inte ödsla energi på det längre. Men vi stöttar grannen som har problem med att hans hus av kommunen inte skulle vara godkänt som bostadshus av kommunen, trots att han köpt det som bostadshus av dem!

Jag noterar att jag efter två års pension äntligen börjar bete mig som jag tänkt att jag skulle när jag blev pensionär. Effekterna efter Mats hjärtstopp och sjukdom liksom utmattning efter yrkeslivet har tagit tid att bearbeta. Det var lika mycket själ som psoriasis som behövde läka. Nu har jag energi och lust och sätter igång med projekt och tycker om att ”pyssla om” huset och trädgården igen. Det är en framgång!