Lillhärdal

6 juli

Igår bestämde vi oss för att köra till min barndomskamrat i Lillhärdal. Vi bodde i byn fram tills jag var 9-10 år, med undantag för ett par år i Karlskoga när jag var 1-3 år.
Huset med lärarbostäderna revs för något år sedan men Kalles hus står kvar. När jag klev in i köket insåg jag att detta är den äldsta fasta punkt jag har kvar. Här blev vi bjudna på mellanmål, plockade potatis och lekte. Köket såg ut som jag mindes det!
Kalle bjöd på en god middag och trevligt sällskap, mestadels utomhus i värme, myggsvärmar, sol och lite regn.

Efter alldeles för mycket god mat sov jag oroligt och när Putte väckte mig strax före kl 4, piggnade jag till av mygganfallen vid rastningen. Jag har nu njutit av den vackra soluppgången (utan att ta ett enda foto) och är nu vaken en stund och reflekterar över min barndom i Lillhärdal.

Coop har drabbats av en it-atack som slagit ut deras kassasystem och tvingas hålla stängt. Löfven har av talmannen fått i uppgift att bilda en regering som riksdagen ska acceptera eller fälla på fredag.