Vildsvinskött

8 juli

Sent i förrgår kväll ringde vår jaktledare och erbjöd oss vildsvinskött. Vi har beslutat oss för att stå över älgjakten i år men har anmält stort intresse för att få köpa kött. Mats ägnade gårdagen till att klippa gräs och sedan ta hand om köttet. Till middag blev det gudomlig vildsvinsgryta och frysen är fylld avv vildsvinsfärs. Lasse gjorde en paus i flyttandet och åt middag med oss.

Detta beskriver bra den livsfilosofi jag numera lever efter. Jag har beskrivit det som att flyta med floden och låta bli att slå sönder varenda sten som är ivägen. Jag flyter oftast förbi och fortsätter färden.

Riksdagen återvalde Löfven till statsminister, han ska regera tillsammans med Miljöpartiet. Jag lyssnade på alla partiernas til innan röstningen, det var länge sedan jag engagerat mig så i svensk politik. Det var en lättnad att inte högersidan fick majoritet även om mitt förtroende för Löfven och socialdemokratin är lågt.

Jag trivs mycket bra med mina nya glasögon, vi upptäckte hur bra jag såg när vi körde iväg med husbilen. En älg kikade på mig från vänstra vägrenen och jag upptäckte renarna på vägen mycket tidigare än Mats. I morgon är det hans tur att synundersökas och beställa nya glasögon.

Värmen fortsätter även om det inte är sol hela tiden. Jag njuter verkligen av sommaren och det sköna sommarvädret!