Varmt

13 juli

Vilken värme vi har den här sommaren. Det är svårt att få inom-eller utomhusjobb gjort men lite varje dag blir det i alla fall. Nu säger de att värmen från Canada har kommit hit så det ska bli ännu varmare…

Igår upptäckte vi att sladden till frysarna i källaren var utdragen. Vår lilla och Anna och Lasses stora frys har stått avstängda några dygn, hur länge vet vi inte och inte heller hur det gått till. Anna och jag kollade att de gick när de flyttat hit frysen. Skarvsladden är dragen till ett annat rum och där var helt plötsligt inte kontakten i ordentligt. Så konstigt och förargligt. Jag ska ringa försäkringsbolaget idag.

Vi har tittat ut vilka datum en eventuell Italienresa kan bli av, det blir i början av september då medeltemperaturen är 24 grader. Tobias har lovat att vara hundvakt. Nu återstår att se hur Mats känner att han klarar av en sådan resa.

Vi äter lyxmat varje dag. Vildsvinsköttfärssås, shepherds pie, vildsvinsrevben, gul kantarellsmörgås, trattkantarellsoppa… det är en bra restaurang här i Arkhyttan!