Lökaröd

27 juli

Vi vaknade vid 5-tiden och gav oss iväg mot Österlen. Jag såg fram emot att få se den här delen av Sverige. Vi gjorde stopp i Oskarshamn och ett längre i Kalmar. Det var soldis och mulet men åskkvavt, på en sträcka hade det regnat. Vägen gick aldrig så nära att vi kunde se havet men i Blekinge körde vi genom vacker natur. En annan gång vill jag ta det lugnare och stanna till för att se kusten. Nu ville vi bara komma fram till Lökaröd som ligger utanför Degerberga.

Maja lärde sig att krypa ur sin nya sele, hon blir skrämd när vi kör i gupp eller på skakiga vägar. Vi har ingen bra lösning på problemet utan får koppla fast henne gång på gång.

Framme i Lökaröd mötte Jan och Helena och vi hade en fantastiskt skön eftermiddag och kväll ute i deras trädgård. Jag hade sovit dåligt natten innan och gjorde en tidig kväll men Mats och Helena satt ute i mörkret och pratade minnen till sent.

Nu förbereder vi oss för att köra till Landskrona och träffa Joel och Johanna.