Malmö

30 juli

Vi blir påminda om de korta avstånden i Skåne. På ett blink körde vi från Landskrona till Malmö och kom nästan genom Lund igen. Likaså är vi ovana vid så mycket trafik och folk!

Vi tog med oss Elin till Limhamn och åt omtalad pizza från Mastio. Den var mycket god! Därefter guidade Mats oss runt lite i Malmö. Det är så mysigt att se Malmö med hans ögon! Jag följde med Elin och fick se hennes lägenhet, blev introducerad i hennes senaste konstprojekt och pratade några timmar. Det var länge sedan vi satt och pratade bara vi två.

Denna resa har varit en social resa och vi har träffat efterlängtade kära människor. Det är ovant och intensivt efter att ha suttit i karantän så länge. Igår började vi känna behov av reflektion och egentid.
Vi körde på kvällen till Vittsjö camping där vi övernattat många gånger tidigare. Det varma vädret är borta, det är blåsigt och stundtals regnigt.

Idag ska vi besöka familjegraven i Bjärnum innan vi börjar köra hemåt. Vi siktar på en lugn morgon innan dess och att vi landar i Motala framåt kvällen. I morgon kör vi den sista biten hem till Arkhyttan.