May-Britts Plommonkaka

20 augusti

Jag fick ett recept på en plommonkaka av Mats släkting May-Britt som jag testade igår. Den gillades av oss alla! Vi skaffade fyllda gasoltuber och jag var hos optikern och valde nya glasögonbågar. Jag kunde nyttja nöjd kund garantin eftersom de jag valde först glider ner på nästippen hela tiden.

Lasse hade i flytten med sig en stor burk bullens korv. Vi åt korvmiddag med plommonkaka till efterrätt. Därefter laddade vi gasolvärmaren och satt ute på verandan och mötte skymningen.

Mats fick kontakt med Uppsala och väntar på att den läkaren ska höra av sig. De säger att han ska söka vård här hemma i avvaktan på kontakt från dem. Vi vet att han då blir inlagd för att få syrgas och det vill han inte och inte jag heller. Så han avvaktar så länge det går.

Torktumlaren fungerar fortfarande inte som den ska, i eftermiddag gör de ett nytt lagningsförsök.

Det tar tid för vattnet att rinna bort efter regndygnet.

Här i Arkhyttan svämmar åkrarna över och de små dammluckorna hotas att sprängas.