Kåseberga

8 september

Arvid bjöd på makrill igår och inatt och idag har jag haft lite känning av gallan. Vi tog en lugn morgon innan vi körde iväg mot Kåseberga. Mats valde ut en vacker väg genom byar och bokskogar, alle’er och ett fantastiskt skånelandskap.

I Kåseberga fanns Mats pappa Leos tavla kvar i trappan i fiskaffären. Vi handlade läckerheter men jag tog det väldigt försiktigt med tanke på gallan. Jag hade tänkt ta en sillburgare, eftersom jag åt den godaste någonsin hos dem för tio år sedan, men avstod.

Jag gick upp till Ale stenar, numera är det många som flyger med flygskärmar över de höga kullarna.

Vi ringde moster IngaLill i Ystad för att höra om hon kunde ta emot ett kort besök i morgon. Hon hade en inbokad sjukhustid så vi styrde i stället kosan uppåt och landade i Helenas trädgård i Lökaröd. I natt blir det frikamping utan el eftersom vi inte har nyckel till huset.

Vi har diskuterat att köra hem via Öland men ikväll kom hemlängtan. Mats ska till Uppsala tisdag till onsdag nästa vecka och det vore skönt att vara hemma först i några dagar. Vi sover på saken men när vi väl börjar tänka på hemresan så ”drar” det!