Kyla och besök på akuten

8 december

Temperaturen växlade igår mellan -20 och -15 grader.
Mats hade en jobbig natt med dålig sömn och syresättning. Vi beslutade oss för att åka till Avestas akutmottagning för att få hans lungor och status kontrollerad. Det råder besöksförbud så jag tillbringade drygt 3 timmar i deras nyrenoverade entre medan Mats blev noggrannt undersökt.
Vi kunde åka hem betydligt lugnare, hans lungor var opåverkade och det verkar vara ett virus som härjar i hans kropp. Jag har säkert samma virus, det är lite sandpapper i min hals och igår började Anna bli snuvig.
Som vanligt var vi båda tagna efter dagens anspänning och oro.

Jag hann sätta igång grötriset i ugnen innan vi beslutade oss att åka och jag chansade på att gröten skulle bli klar i eftervärmen och slog av ugnen en halv timme för tidigt. Den var lite ”vattning” men helt ok och till kvällen åt vi risalamalta och jordgubbskompott. Innan dess värmande älggulasch.

Elin och Viktor skrev igår på kontraktet till sin nyköpta lägenhet i Malmö. En fin tvåa i ganska centralt i Malmö.

Igår kväll överbelastade vi elnätet med motor- och kupevärmare så att en huvudsäkring gick. Det fixade vi snabbt men när Mats vaknade vid fyratiden insåg han att vår värmepanna inte var igång. Minus 10 ute och plus 17 inne. Pannan hade slagit av vid strömavbrottet och vi missade att starta om den. Nu är den omstartad och vi eldar frenetiskt för att återfå en behaglig innetemperatur.

Det märks att vi nu ökar skyddet mot corona igen. I affärerna är vi inte längre ensamma som bär munskydd och i foajen på Avesta lasarett erbjöds samtliga besökare muntligt ett munskydd.