Lördag morgon

11 december
Efter en del sökande hittade jag ledljus för adventsljusstaken!

Något djur har tagit sig in på verandan och prasslar i de tomma vedsäckarna. Maja upptäckte prasslet vid 4-tiden. Jag får henne tyst och ligger sedan nyvaken kvar i sängvärmen och funderar. Kan det vara en katt, en fågel, en råtta eller en mus? Prasslet är lite för försiktigt för ett större djur. Verandan är kolsvart och kall, jag är inte rädd för spöken/andar men okända djur som plötsligt dyker upp och rör sig oberäkneligt, gillar jag inte. Så jag ligger kvar och låter det prassla men kan inte somna om.

Prasslande veranda.

Jag ligger och tittar på vår fina julgran som lyser i dörrspringan och funderar på vad jag vill göra idag. Vi ska tappa upp den italienska oljan och ta hand om lagerblad och rosmarin. Har vi jäst hemma till lussekatter?
Vilka julklappar återstår? Vad vill jag hinna göra före jul? Det är angenäma tankar och uppgifter!