Julafton

24 december

Igår gjorde vi de sista förberedelserna och nåddes av ett tråkigt bud. Elin känner sig förkyld, hon hade gjort coronatest och fick besked om att det inte är corona. Eftersom Mats inte får bli sjuk bokade hon om resan till Linus föräldrar i stället. Om Elin fortsätter ha förkylningssymptom kör hon och Åsa till släktgården istället föt hit och firar julafton. Vi får ta var dag som den kommer och se när, om och hur vi kan träffas under de dagar de är i Dalarna.

Oj, vad ledsen jag blev! Jag struntar i julfirandet men jag har en fysisk längtan efter dem, de är mina barn! Jag känner en stor sorg över att inte kunna ta emot dem i mitt hem, de fattas här! Och jag är trött på korta möten på släktgården eller utomhus.
Jag börjar inse att det ligger en hel del annat än covid och restriktioner i mina mammakänslor. Det ska jag fundera mer på. Återkommer!

Tobias och jag gjorde några sista ärenden och sedan gjorde vi lilla julafton. Med herr Jansson.

Under dagen kom en leverans med en julklapp från Joel och Johanna.

En direktimporterad låda med frukt från en gård utanför Malaga. Mandariner, mango och avocados! Så underbart gott! De ska vi äta med ”andakt”!