Oro

29 december

Putte har under en lång tid haft en vårta på ryggen. Under den senaste tiden har den växt och igår sprack den och visade sig vara stor under huden och fylld med blod och vätska.
Vi konsulterade kennelägaren Anna och var glada att hundvane Lasse var hemma och kunde hjälpa till. Anna tror att det kan vara en hudcancerknöl. Det går att operera men hennes erfarenhet var att det bästa för hunden är att låta bli. Vi tömde innehållet, rakade bort päls och rengjorde. En T-shirt fick vara skydd så att det blir luftigt. Hon rekommenderade att vi avvaktar till efter nyår innan vi åker till veterinären. De skulle troligtvis bara lägga in honom och avvakta över nyåret.
Usch, så tungt och tråkigt!

I natt körde Lasse och Ximena ner till Arlanda för att flyga till Anna i Italien. Vi ska vara hundvakt åt Ximenas hund, Nora. Hon är en försiktig och blyg maremma och fungerar bra ihop med Maja och Putte.

Det är fint att ha en maremma i huset. Donna och Bella saknas oss!