Händelselöst

23 januari

Jag har under mitt liv haft många dramatiska och händelserika perioder och tänkte då att jag aldrig skulle klaga om jag hade det tråkigt. Som pensionär och i karantän är dagarna oftast händelselösa och ibland har jag tråkigt.

Just nu består dagarna av vardagsrutiner, jag är eldvakt, rastar och matar hundar, plockar och gör rent i köket, sorterar och slänger sånt vi samlat på övervåningen, tvättar och städar. Det finns gott om tid till spel på min iPad och en och annan serie. Skidåkning på TV ger lite spänning, liksom nästan dagliga äverntyr med Elin i spelet Sky. Uttrycket ”Ledan är kreativitetens moder” stämmer bra på mig, jag har kommit igång med målning igen. Mats har börjat läsa igen, vi går igenom våra bokhyllor och läslustan har återkommit till honom. Han är en snabbläsare och läser gärna om sina favoritböcker. Just nu är det Röde Orm.