Snöyra

8 april

I natt hade vi ett kraftigt snöoväder, det föll 5-10 cm snö och vinden orsakade rejäla snödrivor.

Min nattsömn rubbades av att vår ”pettsongrind” blåste upp, vilket Mats inte noterade när han vid ett-tiden släppte ut hundarna för nattkiss, och Bianca rusade naturligtvis direkt ut i bakre trädgården. Jag blev väckt för att rusa ut i morgonrock i snöyran för att försöka hitta och ta hem henne. Troligtvis gjorde mörkret och ovädret att hon bara tog sig till Tobias i gästhuset och kunde hämtas där. Jag lyckades sedan binda fast grinden hjälpligt innan jag stelfrusen kunde gå in i värmen igen.

Det var inte lätt att somna om men jag lyckades till slut för att vid 3-tiden bli väckt av Maja som behövde gå ut. De väcker mig bara om det är kris, oftast är det Putte men jag vet att det bara är att kliva upp och släppa ut. Naturligtvis ville även Bianca ut och för andra gången stod jag i morgonrocken ute i snöyran men henne i koppel för säkerhets skull. Jag vill inte påstå att mina bästa sidor kom fram och nu under morgonen sitter jag här och tycker synd om mig själv.

Gårdagens glädjeämne var att Åsa av Konstnärsnämnden beviljats ett eftertraktat konstnärsstipendie efter många års ansökningar. Det underlättar hennes fortsatta konstnärsskap. Vi gratulerar!