Vi fryser

3 september

Vi får klara oss utan värme och varmvatten fram till torsdag eller fredag nästa vecka. Installationen tar två dagar och vi har blivit lovade att det ska vara klart senast på fredagen.

Det är lite opraktiskt utan varmvatten men fungerar eftersom vi diskar nästan allt i diskmaskinen. Varmvatten i gryta på vedspisen, torrschampoo och raggardusch fungerar men jag saknar duschen! Igår tog jag varmvattnet från vedspisen och satte mig i duschkabinen, slabbade och tvättade mig på gammalt vis. Det gick bra det med! Idag är det Mats tur!

Det är värre med värmen. Mats behöver ha varmt, är det under 23-24 grader har han värmevästen på. Är det 20 grader fryser han trots ylletröja och värmeväst. Jag har vant mig med hans temperaturer, så nu fryser vi…

Vedspisen är räddningen och vi har satt upp draperier för att stänga inne värmen. Ett elelement i sovrummet hjälper till. Att det kan vara så här några veckor/ en månad i smällkalla vintern är vi vana vid men inte så här års.

Det är nyttigt att bli påmind om hur bekvämt och bra vi vanligtvis har det!