Krisberedskap

14 september

Igår var det regn och rusk hela dagen, det kändes både skönt och lite ledsamt. Skönt med den lugna och lite sövande ”lunken” och ledsamt med väntande mörker och kyla.

Vi tog en vilodag och på kvällen gick Lasse och jag till bystugan för att delta i studiecirkeln ”Lokal krisberedskap i Arkhyttan”. Denna gång handlade det om Hemberedskap.

Igår deltog civilförsvaret i mötet och menade att det är lämpligt att vi ser till att vi klarar oss ett par veckor eftersom byarna inte är de första som får hjälp. Vi fick bl a förslag på utrustning man kan skaffa sig, vev- och solfångarradio/laddare t ex. Bilden ovanför visar ett litet campingkök med en elgenerator som producerar el av värme.

Min syster Karin som levt utomlands i många år uppmärksammade mig tidigt om vikten att vara förberedd och vi har vidtagit många åtgärder. Att bo på landsbygden gör det så mycket enklare eftersom vi ändå har större matförråd, ved och vedspis för värme och matlagning, odlingsmöjligheter mm. Vad vi måste se över är hur vi kan hålla igång Mats syrgas vid längre strömavbrott.

Dagens rösträkning ska ge oss besked om valresultatet.