Morgontankar i Molvizar

Tidig morgon i Karins hus i Molvizar. Tidigt, nja, bara om man har semester. klockan är 07.40 och jag har precis druckit morgonkaffet. det är mörkt ute och resten av gänget sover.

Internetuppkopplingen krånglar och jag känner mig lite besviken eftersom jag tänkt uppdatera bilddagboken. Karin har WiFi och trots att det inte är snabbt har det funkat rätt bra, lite trögt att ladda in bilder bara. Jag har kontakt med Mats och hundarna via FaceTime och vet att de har det bra.

Det är lite av en överraskning att klimatet och naturen är så tropisk. Just nu blommar träd som ser ut söm körsbärsträd. Här finns många olika sorters palmer och kaktusar. På bygatorna växer våra krukväxter som träd.

Apelsinträden är överfyllda och igår kom Karins granne med en kasse nyplockade apelsiner. De är fantastiskt goda och påminner om barndomens jaffaapelsiner. Grönsakerna och frukterna har så mycket mer smak, vi åt färsk spenat som luktade och smakade spenat, grönröda bifftomater med fast kött och solmogen smak. Ost, oliver, nötter, öl, bröd, skinka och chirimoya. En för oss okänd frukt med smak av päron, ananas och många andra fruktsmaker. De odlas i massor och används tydligen som smaksättare av bl a glass.
Det var en fröjd att handla råvaror igår. Vi kommer att laga middagarna själva och har gjort en schema enligt Rohlinsk tradition. Det gjorde inte ont i plånboken heller!

Vi har hyrt en bil och är tacksamma att Karin kör i de trånga gränderna och på de slingrande småvägarna. Längst kusten går en motorväg genom tunnlar och som är fullt körbar och Maggan kommer att köra när vi är på sådana vägar. Bilen parkeras längst den största bygatan och sedan promenerar vi upp för ett antal trappor och smågränder fram till huset. Tur att Elin och Åsa är med och bär vatten, ved, mat mm

Igår kväll plockade jag fram mamma och pappas lilla Yatzi- påse som jag tog rätt på när de hade dött. De spelade ofta med varandra och oss, särskilt de sista åren. Vi spelade Yatzi och skojade och skrattade och plötsligt utbrister Karin: -Jag känner mig så lycklig! Hon uttryckte det vi alla kände, hur härligt det är att ha tid att umgås, prata och skratta tillsammans. Mamma och pappa var tydligt närvarande…

Idag ska vi vara kvar och utforska byn. Vi ska promenera i gränderna, fotografera de fantastiska husen, ta en kaffe och eller en öl på barerna och insupa denna vackra bergsby. Vädret utlovas fortfarande att vara fint och de lite svalare vindarna ska avta så det blir ännu varmare i slutet av veckan. Härligt!