Blåst och strömavbrott

I två nätter har det varit kraftig blåst, det viner och ruskar i hela huset. Igår natt låg vinden på så att Elin och Åsa hade svårt att sova. En fin ljuslykta i keramik blåste omkull och gick i kras. Under gårdagen blåste det kraftigt men i lä var det riktigt varmt!

När Karin stod och lagade mat på kvällen gick strömmen. Huvudsäkringen var varm och hade slagit av. När vi slog på den slog den av igen. Hur vi än försökte fick vi inte igång strömmen, trots att alla säkringarna var påslagna och inte slog ifrån. Med lite trixande lyckades vi få igång ugn och spis tillräckligt länge för att maten skulle bli klar.
Modemet har ett batteri och vi lyckades få tag på Mats som liksom vi trodde att felet låg utanför huset. Karin ringde Elektrikern som lovade komma vid 8. 30 idag. Jag sitter nu i sängen och väntar på att han ska komma, morgonkaffet hägrar.

Vi åt och spelade yatzy i stearinljusets sken. Maggan har axlat kvällsdiskarjobbet men blev nu befriad, i övrigt klarade vi oss bra utan el.
I natt har det fortsatt blåsa hårt fast från ett annat håll så även vi på bottenplanet har hört vinandet. Allt löst plockades in från altanerna men på morgonkvisten blåste altanbordet omkull med ett brak.

Elin och Åsa har vandrat runt i byn och hittat en utsiktsplats högt uppe på berget. Igår deltog Elin via skype i ett heldagsmöte. Vi andra promenerade upp till utsiktsplatsen och lite längre upp på berget. Vi njöt av den fantastiska utsikten och kunde även se havet. På sluttningen växte det oliv- och mandelträd. Mandelträden blommar med små rosa blommor på bar kvist. En jättefin promenad som även var ny för Karin!
Karin och jag tog fyrabussen ner till Salobrena och hämtade hem bilen som stod kvar vid restaurangen vid havet. Det gick höga vågor och luften var full av sand och saltvatten.

Idag är det sista dagen, Elin fortsätter sitt skypande med skolan om vi får igång elen. Vi andra planerar en resa till affären för att handla med oss lite hem till Sverige. Åsa ska stanna ensam ytterligare en vecka och ska bunkra upp så att hon klarar sig. Hon planerar att arbeta med sina projekt. Bl a klipper hon en film.

Det är grått och mulet för första gången men det gör ingenting, vi har haft fantastiskt väder och alla har fått färg så vi ser riktigt friska och pigga ut.