Trappa upp från hallen

Karins hus

Huset ligger högt i byn, inklämt mellan andra och ovanpå ett annat hus. Ursprungligen var det i två plan med en takterass. Karin byggde om takterassen till ytterligare ett plan. Det fanns ursprungligen inget kök och bara ett litet kyffe med en toalett.

Utanför huset går en smal trappa upp till huset. På entreplanet kommer man in i en liten hall med en trappa upp till nästa plan. Till vänster ligger ett badrum med dusch, toalett, varmvattenberedare och tvättmaskin. Badrummet är inrett med grönt och vitt kakel av inhemskt kakel där inte en platta är lik någon annan. Ett skåp med en grön vacker marmorplatta finns också.
Till höger ligger gästrummet med ett draperi som dörr. Två sköna sängar, en korgstol och en norsk järnkamin finns i rummet. Den eldade vi i de första dygnen för att få upp värmen i rummet. Maggan hade med sig en elektrisk uppblåsbar madrass som också får gott om plats i rummet.
Alla golv består av klinkers. Väggarna är vitkalkade och huset är mycket smakfullt inrett, Karin är duktig på inredning!
Huset är ungefär 3,5 m gånger 8 meter. Från hallen går det en trappa längst väggen upp till plan två. Där kommer man direkt till matrumsdelen med ett matbord och en fåtölj. Vi använder även trappan upp till plan tre som sittplats. Här finns också ett modernt fullt utrustat kök och där utanför en terass med markis. Markisen behövde vi inte använda.
Trapporna är ovanför varandra längst långväggen och på plan tre har Karin sitt sovrum, en toalett med dusch och en liten terass utanför.
Fönstren har fönsterluckor på insidan och en fönsterkarm med plats för blomkrukor på utsidan. Nu när Karin kommer att vara här oftare provade vi med att sätta tre pelargoner i matrumsfönstret, det borde vara ett perfekt klimat för dem.
Huset är charmerande och det fungerar utmärkt att bo fem vuxna om man accepterar att det inte finns några dörrar att stänga. Hit återkommer jag gärna!