Högåsen

Systrarna har varit på loppisrunda och hamnade  i Högåsen utanför Karlskoga. Vi bodde i lärarbostaden 1955-1957 och jag har några minnen därifrån. Därav vet jag att de första minnena kan vara från en 3-åring. Rädslor, besvikelser och spänning var i mitt fall bidragande till minnet.

Jag minns att en pinne visade sig vara en orm och jag blev jätterädd. En kväll stod vi i barnkammarfönstret och tittade på en prick som rörde sig, det var Spuniken. Jag minns också att jag satt på mammas arm när systrarna och pappa skulle ut och kika efter en älg som gått utanför huset. Vi stod ute på bron och jag fick inte följa med. Mamma sa: den som inga byxor har, den får gå med stjärten bar.

image

Ytterligare ett minne är från när jag satt i gungan och tittade på pappa. Han bar koks och gick så konstigt. Koksen var tung och han bar i en hand och den andra handen stack rackt ut och jag tyckte det såg lustigt ut!