Oöverstigligt

Ibland vaknar jag med olustkänslor. Då kommer sorg och tunga tankar fram och tar över. Idag är det en sådan dag. Disken från igår känns som ett oöverstigligt berg, garagemålningen skittråkig och visst ja, vi ska röja målarrummet i källaren och tvätthögen ska tvättas och kläder strykas och…. STOPP!

För det mesta kan jag hantera detta. Ingen annan gör det som jag ska göra och det blir gjort när det ska bli gjort. Allt är som det ska! Men det är som om jag ibland har ett behov av att älta och även släppa fram sorg som ligger och gror någonstans där inne. Så då låter jag det komma fram, vänder det i tankarna och låter det finnas så länge som det behövs. Det är också som det ska, fastän jag hade föredragit att vara utan dessa känslor!

Jag har tyckt att det var underligt att det bara har varit ett ägg per dag denna vecka. Så många ägg har inte Asta plockat åt sig. I morse upptäckte jag att en av B-gänget låg i kattburen som vi ställt i yttre hönshuset. De har tidigare inte använt det redet. När hon gick därifrån upptäckte jag veckans äggproduktion där, 10 ägg!image

image

Vi har köpt en hundbur där kycklingarna från äggkläckningsmaskinen ska få växa upp, om det nu blir några. Vi väntar med spänning på att Asta ska ha ruvat klart de första äggen.