De två första semesterdagarna

Ett stort Tack till Elin och Åsa som hade möjlighet att ställa upp och stötta oss den senaste veckan! ❤

Vi har väntat på den 19 och 20 juni, då skulle de sista undersökningarna/behandlingarna göras och sedan skulle vi veta lite mer om Mats hälsotillstånd. Till vår stora glädje valde Elin och Åsa att tillbringa dagarna innan med oss och vi njöt av deras ungdomsenergier!

Vi fick inget besked efter gårdagens isotopröntgen. I morse körde jag in Mats till den planerade elkonverteringen. När han träffade läkarna tittade de på gårdagens röntgenbilder och såg proppar i ena lungan och narkosläkaren vägrade söva någon som ”var i så dåligt skick”. Elkonverteringen blev inställd. Mats skickades till akuten för utredning. Elin hade varit hundvakt på morgonen och hade planerat att ta tåget hem mitt på dagen. Hon ändrade snabbt sina planer och uppmanade mig att åka tillbaka till Mats i Avesta för att han skulle slippa vara ensam. Så skönt det var att kunna lämna hundarna hos henne! Nedanstående bild med texten ”Vi håller ställningarna! ” kom i ett sms till sjukhuset.

Det blev en ny lungröntgen och massor av prover innan en låååång väntan på besked.

Till slut kom två läkare och beskrev situationen och förklarade varför det tagit tid. Gårdagens isotopröntgen visade upp tecken på att Mats haft proppar i lungan. Dagens röntgen visade inga sådana tecken. Blodtillförseln var bra i båda lungorna. Läkarna hade diskuterat med flera läkare och sjukhus men kunde inte förklara gårdagen bilder. Eftersom Mats äter både blodförtunnande och hjärtstärkande är det inte troligt att han får proppar. De beslutade att isotopröntgen ska göras om nästa vecka och därefter får vi träffa hjärtläkaren för att veta hur Mats fortsatta behandling ska ske, med elkonvertering eller på annat sätt. På ett sätt är vi tillbaka till ruta ett men oerhört lättade, ingen sjukhusvistelse och ingen akut situation!

Vi kom tillbaka till Arkhyttan för att jag lagom skulle kunna köra Elin till ett senare tåg från Hofors och det visade sig att det tidigare tåget hade blivit inställt.

Väl tillbaka satt vi en lång stund ute på verandan och tittade/lyssnade på åskvädret och landade efter dagens händelser. Allt är som det ska!