Helg igen…

I torsdags kom grannen Jonas med en korg trattkantareller till oss. Oj vad glada vi blev, vilka fantastiska grannar de är!

I höst tränar vi tålamodet mer än vanligt och försöker acceptera att de flesta av höstsysslorna blir ogjorda. I och med att Mats inte har någon ork eller smak blir mina hemarbetssysslor fler. Jag har verkligen haft det bra med Mats hemservice i alla år. Nu lagar jag oftare mat och sköter all städning mm Detta innebär att äve jag har mindre ork. Trots detta tycker jag att vi håller oss vid gott mod, det är vi bra på.

Vi funderar och diskuterar olika möjligheter för framtiden beroende på hur Mats tillstånd kommer att förändras. Om han inte får tillbaka orken och vi inte kan jaga är det ohållbart att bo kvar här, jag orkar inte sköta huset och oss samtidigt som jag arbetar heltid. Planen är att jag ska gå i pension sommaren 2019. Det finns många alternativ och det är bra att vi börjat fundera. I mina tankar kommer Mats att få tillbaka orken och vi kan bo kvar många år än men det är bra att vi ser på olika alternativ och möjligheter. Det är vår gemensamma livsfilosofi, att se möjliheter i stället för hinder och begränsningar. Det har varit lyckosamt hittills!

Det är svårt att acceptera men: Allt är som det ska!

Vi skickar många tankar till Elin som är i flyttningstagen och Gigi och Hasse som just nu flyttar in i sin lägenhet i Skarpnäck!