Maja

Majas uppfödare har hört av sig och vill veta hur Maja har det. Hon hette Ella först men det namnet passade henne inte utan hon döptes snabbt om till Maja (Maja var som en piraja).

Vi är så lyckliga över att ha henne hos oss och hon har blivit en kär faniljemedlem. Hon är självständig, nyfiken, aktiv och tjuvaktig. På nätterna tar hon sig gärna en husrunda och rensar det vi glömt plocka undan. Smörknivar, stekspadar, saxar, disktrasor, toalettborste, strumpor och allt möjligt kommer hon dragandes med och lägger det gärna i ansiktet på mig. Hon får och sover gärna i vår säng.

Putte har tagit henne till sig och försvarar henne om vi busar för hårt med henne. De två leker våldsamt, har dragkamp och rusar omkring hejvilt! Donna, som är gammal, får ibland också leklust och leker med henne. Det har hon inte gjort med vare sig Putte eller Bella tidigare.

Maja är nu nästan lika hög som Putte men mycket längre. Hon når utan svårighet upp på alla bord och diskbänken.

Eftersom Mats har varit sjuk har vi inte tränat henne för jakt eller spårning ännu. Trots detta har hon ställt en höna med ståndskall. fångat en skata som tagit sig in på verandan och vid ett tillfälle gått en spårstig helt felfritt.

Här kommer lite Maja foton från hennes första månader hos oss: