Bra besked

Vi fick ett kort samtal med läkaren igår och blev på det klara med att Mats PAH går att bromsa med medicinerna och att han kommer att bli bättre. Målet är att göra honom så pigg som möjligt genom mediciner och lagom träning tills kroppen  stabiliserat sig. Mina tankar på att flytta upp duschen från källaren avslog läkaren,  det är ett bra mått på hur pigg Mats kommer att bli med rätt behandling – att gå ner i källaren ska inte vara ett problem. De ska nu prova 2 mediciner men ytterligare en tredje kan bli aktuell i framtiden. Hans värden hade redan blivit bättre efter 10 dagar med den första medicinen och efter 4-5 veckors behandling med ytterligare en medicin ( som kostar 1000 kr/tablett! Det får kosta om man har en ”rare sickness” sa läkaren) ska de kolla upp honom igen.

Jag hämtade Mats i Hedemora och vi körde lättade hemåt. Det är så skönt att få rätt behandling och en stor lättnad att vi kan vänta en förbättring! Vi var båda dödströtta och kämpade för att hålla oss vakna fråmåt 9-10-tiden. Mats lyckades bättre än mig!