Att äga dagen!

Dagarna ”rinner iväg” och jag låter de göra det, utan att känna att jag borde eller måste någonting. Det är befriande och och konstigt att äga dagen, dag efter dag.  Det är djupt rotat i mig att jag ska passa på att göra behövliga saker de dagar jag är ”ledig”. Jag har beslutat mig för att skapa några få rutiner. Kliva ur morgonrocken och klä mig för dagen före kl 10-11 t ex. Förutom vardagssysslorna kan jag, om jag känner för det, göra en extra nyttig hushållssak från en lång att göra-lista. Nu ligger städning av kryddskåpet överst på listan.

Mats mage är fortfarande problematisk och hans sömn är det lite si och så med vilket gör att vi går om varandra en hel del. Han är uppe på nätterna och jag på dagarna. När han vaknat och piggnat till börjar jag bli trött så det blir nästan inga gemensamma aktiviteter just nu.

Snön är nästan försvunnen, temperaturen ligger kring nollan och emellanåt skiner solen.