Vakennatt

Jag vet inte vad som orsakar att jag inte kan sova i natt. Maja har väckt mig för att hon behövt gå ut ett par gånger men det brukar vanligtvis inte vara svårt att somna om. Jag har drömt oroliga och stökiga drömmar, ute blåser det riktigt hårt och slår tidvis mot fönsterrutan.

Min iPad blir mitt sällskap, jag spelar mina spel och läser nyheter, Facebook och Instagram. Men sämnen vill inte återkomma och dagen börjar nu gry.

Mats sover bredvid mig, igår sov han 8 timmar i sängen och kunde sova på båda sidorna för första gången. Han syresätter sig bra, har bra blodtryck och värken i revbenen blir mindra för var dag. Idag ska distriktsköterskan ta bort stygnen och i eftermiddag kommer terapeuten med några hjälpmedel.

Jag inser emellanåt friheten i pensionärslivet, jag behöver inte planera och passa på att göra viktiga saker. Jag kan välja att göra det precis när jag vill, beroende på dagsform och lust. Och om händerna tillåter…

De senaste dagarna har jag passat på att sätta mig i lä med solen i ansiktet och njuta. Igår tittade den första tussilagon fram!