2 maj

Vädret har blivit mer vårlikt men det har inte varit frost i natt. Det verkar bli en betydligt svalare period framöver och det är ju mer normalt.

Min natt har bestått av massor av förvirrade drömmar och jag har vaknat ett antal gånger men somnat om. Mats har sms:at sin morgonhälsning:

”90/60 ok puls lågt syre”

Livet på skilda håll börjar bli vardag, vi är ofrivilliga särbos just nu. Linnea ringde igår och frågade bl a om jag kände mig ensam. Jag tror på tankekraft och den kraft jag känner från alla, både levande och döda, stärker mig. Mats och jag pratar och har kontakt under hela dygnet, vilket gör mig trygg – jag vet att han lever. Jag känner mig inte ensam, jag har resten av min flock här hemma, närheten till Mats trots särbolivet och massor av tankekraft. Tack för den!

”Lugn natt, prover tagna, väntar på rond o planering” kom precis på sms…

Ronden

Det som man nu arbetar med är att få bort vätskan. Det belastar hjärtat och ytterligare några dagar på sjukhus väntar.

Det visade sig att Säters kommun inte godkänt offerten på hygienutrymmet. De har nu gjort en ny offert och jag jagar ett godkännande, därefter tar det 1-2 veckor, så jag behöver inte stressa med röjningen. Tråkigt att det tar sån tid, jag hade velat ha det klart tills Mats kommer hem!

Kväll

Jag pratade länge med Ingrid som varit med på Åsas vernissage, jag hoppas vi får besök av henne och Olle när de reser till Ornäs vid Kristi Himmelfärdshelgen. Under eftermiddagen började det snöa och temperaturen sjönk ner mot 2 grader. Det är kallt! Gigi och Hasse har klokt nog gett sig av till Spanien för en vecka.

Hundarna fick följa med till Falun och Mats fick sin andningsmask och Arkhyttekolsyrat vatten. I natt hade de sovit 4 i 3-mannarummet. Nu var de bara 3 och en av dem skulle få åka hem idag. Han verkar piggare och är less på att vara på sjukhuset, men tror att han blir kvar över helgen åtminstone. ”Jag hoppas jag kommer hem före midsommar”, skämtade han. Han har firat födelsedag, bröllopsdag, påsk och Valborg på sjukhuset.

Jag tyckte att Mats ben hade blivit av med en del svullnad. Han får mycket vätskedrivande och går så mycket han orkar, idag hade han gått ända till matsalen.

Dagarna går fort, i morgon är det fredag igen och nästa vecka har jag beredskapsvecka.