Frukost

Jag vaknar och genom det öppna fönstret hör jag fåglarna fylla luften med sin morgonsång. Midsommardagsmorgonen har gallrat bort vardagsljuden från trafiken. Halv sju och sjubussen uteblir, bilpendlarna har ledigt och låter bilarna vila. Inga lastbilschaufförer vill arbeta på den svenskaste av våra högtider och motorcykelåkarna har sovmorgon.  Jag ligger och lyssnar på tystnaden och vaknar långsamt.

Tankarna går till frukosten, jag är alltid lika hungrig när jag vaknar. Jag har ovanligt mycket att välja på i midsommarkylskåpet. Ska jag ta ägg, leverpastej, olika ostar, skinka eller salami… Det står också en halv jordgubbstårta som lockar.

När jag rastat och matat hundarna äter jag två väl utvalda smörgåsar, dricker mitt kaffe och ingefärsshot och avslutar med en bit jordgubbstårta.

Fåglarna har kvittrat färdigt och vinden har tagit över, det är en sval sommarvind. Köksbjörken gör fladdrande solmönster på gardinerna. Hundarna har somnat om efter frukosten och Mats medicinklocka ringde precis för åttamedicinen.

En härlig midsommarmorgon i harmoni startar dagen. Jag mår bra!