Lördag 6 juli

Jag är dagvill och skrev torsdag 5 juli som gårdagens rubrik, det var fredag. Och vilken fredag sen…

På natten fick jag väldigt ont i vad jag från början trodde var höften. När jag inte kunde somna om tog jag en värktablett och vaknade med mindre smärta men den fanns kvar, liksom uppblåst och orolig mage. Det här var något annat än gallont, inte lika ont men tillräckligt för att göra mig orolig. Det var inte höften som smärtade utan magen på nedre högra sidan. Blindtarm? Jag pratade med 1177 som bad mig avvakta utan smärttablett och åka till akuten om det blev värre.

Smärtan varierade under förmiddagen men när det tog i ordentligt igen for Mats och jag in till Faluakuten. Elin kunde ta hand om hundarna, vilken verkligen underlättade.

Akuten var underbemannade pga av sjukdom, väntrummet fylldes och vi väntade 5 timmar innan vi fick träffa en läkare, då hade vi inte ätit sedan frukost. Under väntetiden avtog smärtan mer och mer och jag övervägde att åka hem utan att ha träffat läkaren. Men prover var tagna och jag ville veta om det var något allvarligt. Vid 18-tiden kom läkaren, han berättade att proverna var ok och vi tyckte båda att jag skulle åka hem. Jag var hungrig, medtagen och trött men lättad. Min mage är känslig och jag har ofta haft problem med den, men detta med ihållande smärta på samma ställe var något nytt.

Det blev att äta, gå ner i varv och tidig sänggång. Jag har sovit bra men har fortfarande lite ”träningsvärk” i magen.

Idag kommer Ellinor och Boa med husbilen, vi förbereder tjälknöl och potatisgratäng och har plockat bort den nya mattan, valpen Hallon är inte rumsren…

Det ska bli kul att träffa dem igen!