Grannfest hos Jonas

13 juli

Sommaren rullar förbi, dag efter dag. Vi är mitt uppe i läkningsprocessen efter de senaste årens och särkilt vårens turbulens. Jag tänkte särskilt på att det upptog mycket av Mats och min tid på årets grannfest hemma hos Jonas igår. Vi har ett behov av att berätta och bearbeta det som hänt. Som vanligt hade de ordnat långbord och grillplatser för knytis och bjöd på friterade bananer med glass till efterrätt. I år var vi fler än någonsin, över 30 personer. Det är en viktig tradition att åtminstone träffa grannarna en gång om året.

Vi har nästan ingenting inplanerat under kommande vecka och det känns skönt. Jag njuter av friheten att inte ha någonting planerat utan att bara kunna ta dagarna som de kommer. I min läkningsprocess ingår magproblemen, jag tror att jag har haft snudd på magkatarr. Min mage har alltid varit den som sagt ifrån först och nu behöver den få lugn och ro och läka.

Mats fortsätter att ha bättre och sämre dagar men det är fantastiskt skönt att se honom så pass pigg som han redan blivit!

Min tavla Sprallig, hann knappt torka innan den blev såld. Nu när mina händer blivit bättre är det dags att börja måla igen, det är en viktig del i min läkningsprocess!