Nä men… vad ….

Mats har verkligligen kämpat med att hålla nere vätskeintaget och vikten. Vi räknade med att vikten skulle fortsätta sjunka men i morse hade han gått upp 2 hg!


Han mäter vätskeintaget på centilitern (igår var 1520 cl), äter mycket måttligt, pumpar i sig vätskedrivande, har promenerat runt på sjukhuset i omgångar och unnade sig en lyx igår, en glass. Dagens vikt var ett riktigt bakslag! Nu vill vi veta vad ronden säger och funderar på förklaringar.

Jag tänker att de förmodligen chansade på att det var 7 kg vätskeöverflöd. Fram till 5 kg hjälpte det vätskedrivande, då var kanske vätskeöverflödet borta. Då hjälper det ju inte att fortsätta driva bort vätska… eller är det möjligt att fortsätta driva ut vätska till riktig uttorkning? Vi väger oss alltid varje dag och vet att vikten kan variera upp till närmare ett halvt kilo beroende på toalettbesök och annat.

Mats är jättebesviken och när personalen för andra dagen i rad försöker ge honom grannens medicin exploderar det! När han tagit den medicin de ersatte honom med upptäckta han att det ändå stod Göran på medicinmuggen.

Hjälp och suck, vad håller de på med, vilken medicin har han tagit??

Nu exploderar även jag!